Ønsketransporten

“Ut på tur, galskap – livsutfoldelse –

kalkulert risiko

eller ren menneskeretslig Morro?”

Foredrag av Christian Christensen – Ønsketransporten

Vi har gleden av å invitere til medlemsmøte og fagsamling i regi av KRN region Rogaland. Vi hører om deres arbeid for “å gi alvorlig syke et løft i hverdagen”.

Sykepleier Christian Christensen, har sammen med Børge Hognestad, Leif Magne Enåsen og Roy Kenneth Håland  startet den ideelle organisasjonen Ønsketransporten.

Gjennom Ønsketransporten tilbyr de gratis båretransport for dem som er for syke til å ta taxi, men for friske til en ambulanse, der det offentlige ikke har et tilbud.

– Det er alt fra oppdrag som å kjøre og hjelpe en rullestolbruker i lånt trillevogn ned på Orrestranda for å se havet sammen med en stor gjeng av de nærmeste, til enklere transportoppdrag.

(fra  Sykepleien.no – se hele artikkelen her “..VIL GI ALVORLIG SYKE ET LØFT I HVERDAGEN (artikkel)


————

Fra Ønsketransportens egen hjemmeside www.onsketransporten.no ;

Når sykdom eller funksjonshemming står i veien for de gode opplevelsene, kan Ønsketransporten hjelpe til.

Vi bidrar til at mennesker med alvorlige sykdommer og/eller svært begrenset førlighet, kan få oppfylt sine ønsker. Det kan være å delta i bryllup, begavelser, jubileer og andre viktige anledninger, eller å oppleve en fotballkamp, en konsert, eller å dra til et sted som har betydning.

Ønsketransporten har fullt utstyrt ambulanse, tilpasset transportutstyr og kompetent støttepersonell. Når det offentlige ikke har tilbud eller tjenester tilgjengelig, strekker vi oss så langt det lar seg gjøre. Forutsetningen er at ønsket er gjennomførbart og faglig og etisk forsvarlig.

Ansvarlig for møtet

KRN region Rogaland  regionstyret v/ Tone Margunn Bue, Compendia

Vi avslutter med et kort årsmøte i region Rogaland, nye kandidater til regionstyret er forespurt.

Styret i 2019-20;

  • Tone Margunn Bue (Compendia) – regionsleder
  • Rolf Borgersen (Nemko)
  • Bent Danielsen (Aker BP)
  • Ailin Berntsen (Avinor)
  • Lise Grønnevik (UiS)
  • Hege Holsvik (Aker BP)

Påmelding på web eller send en epost til info@qrn.no


Til informasjon:

Møtene er åpne for alle, men ved åpne medlems- og nettverksmøter vil medlemmer av KRNgis gratis deltakelse og fortrinnsrett ved fulltegning. Ønsker du å bli medlem og fremme K&R-faget ved nettverks- og kompetansebygging, se «Bli medlem».