Kvalitet & Risikodagene 2022, Quality Expo Fornebu – se program

K&R dagene program ferdigstilles først kort tid før konferansen for å ivareta aktualitet. Et tettpakket faglig program og presentasjon av foredragsholdere finner du tilgjengelig her.

Kjente og profilerte næringslivsledere og fagpersoner gir oss inspirasjon og deler sin kompetanse og erfaring med oss.

Vi starter allerede kvelden før konferansen, med ledersamling ‘Presidential meeting’.

Et fullspekket faglig program for dagen, samt presentasjon av foredragsholderne, vil bli tilgjengelig her, og vil oppdateres kontinuerlig fremover mot konferansen.

Kom, hør og lær!

 • Til påmelding >>

 • Overnatting på konferansehotellet

  https://nfkr.no/wp-content/uploads/2018/12/scandic-holmenkollenpark-facade-view.jpghttps://nfkr.no/wp-content/uploads/2018/12/scandic-holmenkollenpark-facade-view.jpg

  https://nfkr.no/wp-content/uploads/2018/12/Quality-Expo-Fornebu-200x300.jpg

  Quality Expo, Fornebu

  Overnatting på konferansehotellet 3.-5. juni, 1 eller 2 netter

  Vi har sikret oss et nødvendig antall reservasjoner for overnatting på hotellet 1 eller 2 netter til god pris. Rommene bookes og betales av gjesten. Referansenummer som oppgis ved reservering av rom er 1122GR012241. Romblokken slippes 3 uker før ankomst, men bookingkoden kan benyttes så lenge de har ledige rom

  QUALITY HOTEL EXPO | SNARØYV. 20 | 1324 | LYSAKER | +47 67 11 70 00  | choice.no

  • Fra 03 – 04 juni er prisen for et enkeltrom 1310 NOK, og dobbeltrom 1570 NOK.
  • Fra 04 til 05 juni er prisen for et enkeltrom 1190 NOK, og dobbeltrom 1390 NOK.
  • Booking kode:  1122GR012241

Vi beklager at årets konferanse er avlyst i sin helhet. Derimot håper vi å møtes til Verdens Kvalietsdag den 11. november 2021, Bristol Hotel Oslo

FOREDRAGSHOLDERE – påbegynt omtale, flere kommer

“Kostnader ved dårlige kvalitetsanalyser”

Dr. Jan Emblemsvåg,  Professor II, Forfatter og foredragsholder, KRN Ambassadør og Årets Kvalitetsleder 2019 og helt til finalen som nr2 EOQ Quality Leader kåringen samme år.

Jan Emblemsvåg er adm.dir. i NOV eide Midsund Bruk i Romsdalen. Han er bl.a. tidligere SVP of Ship Design and Systems in Rolls-Royce Marine, og professor II ved NTNU.

Han har lang erfaring som konsulent innenfor ledelse, prosjektstyring, risikoledelse, og har hatt senior oppgaver innen ulike industrier som møbelproduksjon, skipsbygging og skipsdesign og system integrasjon.

Jan har master- og doktorgrad fra Georgia Institute of Technology, Atlanta, USA, og sivilingeniør fra NTNU. Som forfatter er hans siste bok “Reengineering Capitalism: From Industrial Revolution towards Sustainable Development”. Springer. London. p. 332. ISBN 978-3-319-19689-3.

Se Jans omfattende engasjement og entusiasme LinkedIn og profil her

“En felles visjon og felles verdier – en kritisk sukessfaktor for et selskap som IKEA”

Ulf Gustavsson, EOQ General Manager

SFK – Svenska Förbundet för Kvalitet, Styreleder – SFK Utveckling AB

tidligere global logisikkansvarlig IKEA

Ulf har vært både sjef og leder siden 1991. Dette inkluderer 12 år hos IKEA, firmaet for hjemmemøbler, i forskjellige globale stillinger både i Sverige og i utlandet. Hans tidligere oppdrag inkluderer også teleselskapet Millicom som er notert på Nasdaq New York og Stockholm børsmarkeder mm. Ulf er den svenske nasjonale representanten i EOQ (European Organization for Quality). Han har for tiden  styreverv i en rekke selskaper og organisasjoner.

“Kostnadsaspekter ved drikkevannsforsyningen i kommuner”

I nyhetssending etter nyhetssending sto han der. Vannet i kommunen hans var udrikkelig, 2000 var blitt syke, to personer døde. Årsaken var ukjent, en fullt utviklet krise.  Og hva med de samfunnsmessige kostnadene?

Bård Espelid, Varaordfører, Askøy kommune

Bård Espelid har vært varaordfører i Askøy kommune fra 2015. Espelid er utdannet sivilingeniør og bedriftsøkonom, tidligere Head of Department i DNV-GL, og en høyt kvalifisert og erfaren fagmann innen foreningens fag.

KRN er ydmyke for at Bård Espelid prioriterer sin tid til på nytt komme til våre konferanser for å dele sine faglige erfaringer og skråblikk med oss som kollegaer i fagmiljøet for risiko og kvalitet.

’Ta ordet på jobben’’ – Retorikk workshop

Vi gjentar suksessen fra K&R2019 og tilbyr max 20 deltakere til workshop. Gled dere til en innføring i retorikk, og ta med hjem kunnskap og lærdom fra gruppearbeider og praktiske øvelser i retorikk til din organisasjon.

Marie Louise Tank, Universitetslektor og skuespiller

Marie Louise Tank er et fyrverkeri som engasjert foredragsholder og har en fenomenal evne til å trollbinde sitt publikum. Hun får foredrags-holdere til å bli tryggere i måten de formidler sitt budskap på og samtidig skape engasjement.

Marie Louise er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole og jobbet som skuespiller i 25 år og vært med i flere norske filmer. I 1988 begynte hun på universitetet og har fagene teatervitenskap, religionshistorie og idehistorie med mastergrad i teatervitenskap.

Marie Louise underviser i kreativitet, samarbeid, historiefortelling og retorikk og er nå universitetslektor ved Universitet i Oslo. Hun er en meget hyppig benyttet foredragsholdere for både offentlig og større private virksomheter.

“Når kulturen blir en kvalitetskostnad” 

Sidsel Winther Storaas,  siv.ing., tilhører kategorien«Exceptional Quality Leader» og er kursleder KRN Academy innen prosess- , forbedrings- og endringsledelse.

Sidsel gløder for KRN, er entusiast i kvalitetsfaget og har ervervet omfattende kunnskaper og første hånds kompetanse med studiereiser i Europa og Japan. Du får muligheten til å dra nytte av Sidsels omfattende faglige kunnskaper og oversikt, om sammenhenger i det store bildet, likheter og ulikheter.

Hun har bakgrunn fra tunge fag- og lederoppgaver med kvalitet og forbedringsledelse som del av forretningsledelse.

Sidsel er KRN Ambassadør og har lang innsats i KRN som bl.a. styreleder, foreleser på KRN konferanser og på EOQ Congress. Leading Speaker på EOQ Congress i Athen 2015 og i Lisboa i oktober 2019.

Innehaver av Master Black Belt Lean Six Sigma.

“Produktivitetsmåling  i Skatteetaten – innsikt for forbedring – mer for mindre”

Skatteetaten har etablert en modell for å måle produktivitet. Modellen er implementert i  en løsning som gjør produktivitetsinformasjon enklere tilgjengelig for ledere og beslutningstakere i organisasjonen.

Skatteetaten får strammere økonomiske rammer framover samtidig som leveransekravene øker. Produktivitetsinformasjon er en av kildene til å styre, prioritere og forbedre virksomheten for å kunne gjøre mer for mindre.

Foredraget vil belyse hvordan modellen er utarbeidet, samt hvordan informasjonen kan brukes.

Eivind Sundbø, Senior rådgiver Skatteetaten

Eivind Sundbø har erfaring fra forskjellige ledende stillinger i Skatteetaten (SITS), fra EVRY, ErgoGroup og Hydro. Han har lang erfaring innen IT / IS fra forretningsrådgivning, applikasjonstjenester til infrastrukturdrift. God track record i ledende organisasjoner i tillegg til å etablere og utføre bedriftsforbedringsprogrammer med konkrete resultater. Ansvarlig for implementering av kontinuerlig forbedring basert på Lean filosofi og metodikk.

“Fremme rett og hindre urett” – om korrupsjon og varslerrollen 

Det norske rettsvesen har et meget høyt omdømme. Er det likevel sider ved dette som ikke tåler en kritisk vurdering? Gjelder rettssikkerheten for alle? Er vi på vei mot den juridiske stat? Breirem tar opp forhold som det kan være grunn til å sette søkelyset på.

Kari Breirem, advokat, forfatter og  leder, Rettsgruppen for Varsling og Etikk

Advokat Kari Breirem om korrupsjon og varslerrollen. Hun forteller om egen erfaring som varsler og som advokat for andre varslere. Og er egentlig Norge et korrupsjonsfritt samfunn?

Breirem ble den første kjente varsler i Norge da hun i 2002 varslet om økonomisk kriminalitet i advo­kat­firmaet BA-HR. Saken omfattet aktører på høyeste nivå i norsk politikk og nærings­liv. Hun ble utsatt for nådeløs gjengjeldelse og mistet sin direktørstilling.

Serieskaperne av TV2 serien “Heksejakt” har  ikke lagt skjul på at inspirasjonen til seriens plott kommer fra varsler og tidligere Bahr-direktør Breirems historie og bok om sine opplevelser med firmaets ledelse. ( DN 13/2-20: “TV 2-serie har skapt Bahr-storm på jusstudiet”)

Risikomodenhet – også et aspekt av kvalitetskostnader

– en enkel modell 

 1. Hva er risikomodenhet, og hvorfor er risikomodenhet interessant?
 2. Eksisterende tilnærminger
 3. Fellestrekk
 4. Hvilke svakheter har dagens løsninger?
 5. En enkel alternativ modell – Nordal & Kjørstad

Ayse Nordal, Senior rådgiver for strategisk planlegging og risikostyring ved UBF, Undervisningsbygg Oslo KF

Ayse er vår kunnskapsrike kursleder i Risikostyring/Risk Management, KRN Academy

Ayse har B Sc. og M Sc. i økonomi og statistikk (teknisk universitet) og Licentiatrad i anvendt samfunnsøkonomi og makroøkonomi (NHH). Hun har undervisningserfaring fra Norges Handelshøgskole (NHH) samt Bergen Ingeniørhøyskole. Videre har hun lang erfaring fra finans og bank, som rådgiver fra PwC og med lederstillinger i DnB, Folkeregisteret, Bank Nationale de Paris, Unibank, SSØ og Manpower Norge. Strategi, risikostyring og oppbygging av internkontroll system har vært sentralt ansvarsområder i disse stillingene.

Som faglig fyrtårn er Ayse utnevnt til KRN Ambassadør og styremedlem i Risikonettverket IIA og er sertifisert EOQ risikoleder (Risk Manager)

fra NRK TV – link bilde

Bli medlem i dag og få:

 • Adgang til Norges sørste fagnettverk for ledere innen kvalitet og risikoleselse
 • Få tilgang til landets fremste spesialister gjennom vårt kompetansesenter
 • Delta på medlemsmøter og konferanser
 • nser Tilgang til aktuelle jobbannonser
 • Rabatter på kurs og konferanser

LES MER OM VÅRE MEDLEMSFORDELER HER

© 2020 - All rights reserved Kvalitet og Risiko Norge / Quality & Risk Norway / Org.nr: 985 841 020 / Webredaktør: aa@qrn.no Utviklet av NETPOWER
qrn.no