Hopp til verktøylinje

Tildeling av årets kvalitetsleder

 Årets Kvalitetsleder 2019 – kategori linjeleder

Vi har kåret KRN Kvalitetsleder 2019 for femte gang på konferansen Verdens Kvalitetsdag, den 14. november på hotel Bristol, Oslo.

Karin Elisabeth Kvernberg er siv.ing. kjemi fra NTH i 1993.
Hun valgte BP Nutrition ARC/Nutreco ARC i Stavanger som arbeidsgiver og kjemiske analyser av råvarer, fiskefôr og fisk, rapportering, metodeutvikling og deltakelse i forskningsprosjekter ble hennes første arbeidsoppgaver.

I 1995 byttet hun arbeidsgiver til Felleskjøpet Rogaland Agder og fortsatte sin karriere som etter hvert inkluderte forretningsutvikling, ledelse og merkevarebygging. Fra 2010 deltok hun i ledergruppa og ble ansvarlig for ledelsessystemer, myndighetskontakt, kvalitet, HACCP og HMS.

Fra 2011 ble hun utpekt til å være med å lede utviklingen av datterselskapet AM Nutrition AS som Kvalitet og HMS sjef. Som del av Ledergruppa ble ansvaret å føre bedriften gjennom sertifisering etter standarder som: ISO 9001, GMP+ B1 FSA og FSSC 22000 – som åpnet veien for nye markeder i Norge of internasjonalt.

JURYENS BEGRUNNELSE

Årets Kvalitetsleder 2019 tildeles kandidaten for bedrifts markedssuksess etter lang tids innsats med sertifisering av bedriftens kvalitet og risikoledelse.

Styreleder Roar Feedt, Adm. Dir AMN 2012 – 2018, sier det slik:
«3. parts sertifiseringene som AMN har oppnådd under Karin Kvernberg
sin ledelse av kvalitetsområdet har vært helt avgjørende for AMN sin oppbygging og vekst. Disse har gitt AMN adgang til nye markeder både hva angår geografiske- og næringssegmenter. AMN har kunnet ta ut marginer som har finansiert veksten av selskapet. Sertifiseringene er viktige både med tanke på myndighets- og kundekrav. Arbeidet med sertifiseringene har også bidratt til å heve kvaliteten på bedriftens arbeidsprosesser og derigjennom produkter. Det har også på en meget positiv måte påvirket bedriftens arbeidsmiljø i en meget hektisk fase med høyt arbeidspress for den enkelte».

Tidligere vinnere er:

  • 2015 Torgeir Halvorsen, Adm. Dir. Jæger Automobil, Bergen
  • 2016 Harald Eik, HSEQ Manager ved Glencore Nikkelverk 
  • 2017 Hilde Bjørkedal Evensen, Kvalitetsleder, Avinor og Inge Brigt Aarbakke, adm. dir. Aarbakke 
  • 2018 Svein Axel Johannessen, Jæren Industripartner 

Hederstegnet er avledet av EOQ’s European Quality Leader som utdeles årlig, siste gang i Lisboa 2019. Se omtale på www.eoq.org.

Karin Elisabeth Kvernberg, siv.ing. Kvalitets- og HMS sjef i AM Nutrition mottar prisen for Årets Kvalitetsleder 2019 i kategorien Linjeleder av KRN styreleder Ernst Ole Solem, styremedlem Nina Steen Læknes og dgl Torolf Paulshus.

Kvalitet og Risiko Norge