Oppsummering fra fagsamling Trøndelag med Prosjekt Powerhouse Trondheim – risikostyring

Powerhouse – hvordan jobbe med risikostyring når man bygger ett av verdens mest miljøvennlige bygg

Kvalitet og Risiko Norge, region Trøndelag, hadde invitert til fagsamling hos Powerhouse Trondheim med Skanska som vertskap. Det ble en svært god samling, hvor en interessert og spørrelysten forsamling fikk en god innføring i oppføringen av verdens nordligste Powerhouse på Brattørkaia i Trondheim.

Kjetil Gjøen fra Kvalitet og Risiko Norge, region Trøndelag og Skanska, ønsket velkommen og ga først en kort informasjon om KRN sitt virke og ulike sentrale arrangementer. Videre ble Skanska kort presentert, med fokus på miljø sett opp mot oppføring av nybygg. Skanska har mål om å bli klimanøytral med sin totale virksomhet i 2045 og være halvveis til dette målet i 2030. Det satte derfor standard for presentasjonen og temaet denne dagen. Ordet ble deretter gitt til kollega og prosjektleder fra Skanska for Powerhouse Trondheim; John Kjøren.

Vi fikk en god innføring i styring av usikkerhet knyttet til et svært spesielt bygg på drøye 18000 m². Et bygg som kan produsere strøm nær en halv million kWh med solceller på både tak og vegger. Med Powerhouse Trondheim sin plassering, var risiko knyttet til trafikkavvikling rundt bygget og arbeid i høyden en spesielt viktig del av risikobehandlingen. Erfaring fra dette bygget vil bidra til erfaringsoverføring med god risikostyring også i kommende prosjekter.

Som del av samlingen fikk vi også en omvisning i Powerhouse Trondheim.

Takk for godt oppmøte!

KRN region Trøndelag regionstyret v/ Kjetil Gjøen, Skanska Norge og vertskap for møtet

 • Knut Ivar Aastorp, Statnett – styreleder
 • Tom Berland, SINTEF
 • Jørgen Breivik, Breivik HMS
 • Per Sørum, Maintech

Møtet er åpent for alle, og som medlem vil du ha anledning til å invitere med kolleger eller andre personer i ditt nettverk som kan ha interesse å delta!

Påmelding på web eller send en epost til  info@nfkr.no


Til informasjon:

Møtene er åpne for alle, men ved åpne medlems- og nettverksmøter vil medlemmer av NFKR gis gratis deltakelse og fortrinnsrett ved fulltegning. Ønsker du å bli medlem og fremme K&R-faget ved nettverks- og kompetansebygging, se «Bli medlem».

Foredragene finner du her (innlogget på medlemssidene):

2019-10-10 – Presentasjon risikostyring, kvalitet og ledelse

 • Tidspunkt

  Torsdag 10. oktober 2019 kl 13:00 – 15:00

  Neste fagsamling utsatt til 23. januar 2020 kl 13:00 tema Kvalitetsledelse i Prosjekt  med innlegg fra Statnett og Nye Veier

  påmelding her 

 • Sted

  Powerhouse Brattørkaia 17A (inngang fra sjøsiden), Trondheim

 • Pris

  Som medlem i KRN har du anledning til å invitere med deg kollegaer fra ditt nettverk.

  Ingen deltageravgift for medlemmer og kollegaer ved bedriftsmedlemskap.

  Ikke medlemmer NOK 400,-

Reportasje fra bygget, NRK Trøndelag Foto/reportasje: Kirsti Kringstad / NRK