Hopp til verktøylinje
[getbreadcrumb]

NFKR Academy har gjennomført første kurs i risikoledelse i Albir, Spania

I september i år hadde NFKR Academy gleden av å for første gang arrangere kurs i Albir i Spania. Albir er en kystby i Alicanteprovinsen, også kjent som Costa Blanca, og byr på vakker natur og behagelige temperaturer.

Oppholdet varte i syv dager hvorav fem var kursdager. I løpet av uken fikk deltakerne innsikt i temaer som risikopersepsjon, beslutningsteori, krav til risikostyring i lovverk og forskjellige standarder, ISO 31000, organisering av risikostyring og de fikk prøve ut forskjellige metoder for risikoidentifikasjon og –analyse. Forskjellige risikoområder så som informasjonssikkerhet, prosjektstyring, krisehåndtering, finansiell risiko, HMS og omdømme og human factors ble også dekket.

Kursdeltakerne kom i hovedsak fra virksomheter med stort fokus på risiko og det ble derfor mange gode diskusjoner og mye erfaringsdeling. Like fullt var deltakerne fokusert på eksamen og på å gjøre sitt beste for å få med seg sertifisering som risikoleder (Risk Manager) hjem i kofferten. Kursleder Vibeke Myrås oppsummerer det slik:

«De fleste som kommer på kurs til oss ønsker å bli sertifiserte risikoledere både for å styrke sin kompetanse og for å styrke sin autoritet på fagområdet risikostyring i egen virksomhet. Fra mitt ståsted som kursleder erfarer jeg at ved siden av å tilby et godt kurs som dekker et bredt område innenfor risikostyring bidrar vi også til å bringe kompetente og engasjerte mennesker sammen. Selv lærer jeg alltid noe nytt i møte med kursdeltakerne, og jeg ser at de også lærer mye av hverandre. Deg gir meg stor glede å kunne bidra til erfaringsdeling og gode refleksjoner rundt faget risikostyring. At deltakerne står på eksamen er en fin bonus.»

I tillegg til lange dager i kursrommet ble det også tid til å nyte litt av Spanias gleder. Med temperaturer rundt 25 grader og et fortsatt varmt hav var det flere som fikk en siste rest av sommer før de reiste hjem til Norge.

Eksamen ble avholdt på Den Norske Skole Costa Blanca under svært ordnede forhold, og det var nok mange som var nervøse for resultatene da eksamen var over. Da hjalp det å fokusere på noe annet med en gruppetur inn i fjellene til den vakre middelalderbyen Guadalest med sin fantastiske utsikt og sine pitoreske, smale gater. Vi kan forøvrig gratulere alle deltakerne med bestått eksamen!

NFKR Academy arrangerer sitt neste risikolederkurs i Albir fra 17.-21. september 2018, og ønsker deg som ønsker å fokusere på risikoledelse og erfaringsdeling med andre kompetente fagpersoner en hel uke, velkommen til en vårlig og fortsatt grønn og frodig versjon av Costa Blanca.

            se Flyer  NFKR Academy – Risk Manager sertifiseringskurs i SPANIA

Deltakerne med kursbevis: Fra venstre Nils Ivar Myklebust (Maritime Partner), Anette R. Gabrielsen (SINTEF Petroleum), Wenche Grønvold (Avinor), Elisabeth Gravdahl (Avinor), Hilde Bjørkedal Evensen (Avinor), Monica Sunde (Avinor), Jurgita Petkeviciute (Gjensidige forsikring), Camilla Stakston (Avinor) og Dag Håkon Myrdal (Aker Solutions).

Deltakerne utenfor hotellet før eksamen: Fra venstre Elisabeth Gravdahl (Avinor), Hilde Bjørkedal Evensen (Avinor), Nils Ivar Myklebust (Maritime Partner), Dag Håkon Myrdal (Aker Solutions), Jurgita Petkeviciute (Gjensidige forsikring), Wenche Grønvold (Avinor), Monica Sunde (Avinor), Camilla Stakston (Avinor) og Anette R. Gabrielsen (SINTEF Petroleum)

Kvalitet og Risiko Norge